Prioritățile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării discutate cu reprezentanții Agențiilor Organizației Națiunilor Unite în Moldova

  • 26/11/2020
  • 0
  • 26 Vizualizări

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a avut astăzi, 24 noiembrie, o întrevedere în format online cu Coordonatorul Rezident al Organizației Națiunilor Unite (ONU) Simon Springett, și Șefii Agențiilor ONU în Moldova printre care: UNICEF, UNFPA, PNUD, UN Women, Oficiul ONU pentru drepturile omului și Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat mersul implementării proiectelor comune, dar și stabilirea priorităților pentru următoarea perioadă.

Ministrul Lilia Pogolșa a mulțumit agențiilor ONU în Moldova pentru suportul acordat în domeniile educație, cultură, tineret, sport și promovării drepturilor minorităților  naționale. În context, oficialul a vorbit despre prioritățile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pe termen scurt și mediu.

„Prioritățile Ministerului rămân în continuare axate pe necesitățile stringente generate de pandemia COVID-19: dotarea cu tehnică de calcul a școlilor, organizațiilor de tineret și culturale; elaborarea materialelor/manualelor digitale; dotarea instituțiilor din sistem cu dezinfectante și alte produse sanitare; elaborarea documentelor de politici în conformitate cu noile condiții de organizare a activităților. Mizăm pe suportul partenerilor externi și pe o colaborare bună în continuare”, a precizat Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Coordonatorul Rezident ONU în Moldova Simon Springett a declarat că  Organizația Națiunilor Unite este deschisă pentru fortificarea parteneriatelor de cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pe domeniile prioritare ale MECC.

Precizăm că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a beneficiat de asistență din partea Agențiilor ONU în vederea elaborării de documente de politici, studii, îmbunătățire a curricula disciplinare, fortificarea capacităților umane a actorilor din domeniile educației, cultură și tineret. instruirilor în domeniile educației, cultură și tineret.