Secretarul de stat Natalia Grîu a participat la Conferința „Integrarea cooperării pentru dezvoltarea drepturilor sociale din Republica Moldova”

  • 24/11/2020
  • 0
  • 86 Vizualizări

Asigurarea drepturilor la educație și muncă a tinerilor; prevenirea abandonului școlar; protecția socială a copiilor și interzicerea angajării acestora sub vârsta de 15 ani – acestea și alte subiecte au fost abordate astăzi, 24 noiembrie, în cadrul Conferinței „Integrarea cooperării pentru dezvoltarea drepturilor sociale din Republica Moldova”.

 

Conferința „Integrarea cooperării pentru dezvoltarea drepturilor sociale din Republica Moldova” este organizată de Consiliul Europei și are ca scop analiza și discutarea recomandărilor Raportului preliminar de evaluare a nevoilor privind drepturile sociale din Republica Moldova.

 

Secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu a vorbit despre necesitatea consolidării eforturilor pe dimensiunile: prevenirea abandonului școlar, siguranța în mediul online, asigurarea dreptului la educație de calitate, dezvoltare, instruire și pregătire profesională a tinerilor angajați în câmpul muncii, respectarea drepturilor minorităților naționale, promovarea educației incluzive etc. „Recent Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dar și alte autorități publice centrale, au lucrat activ asupra noului Plan de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru perioada 2021-2024. Contăm mult pe faptul că prioritățile incluse în acest Plan pe domeniul educației, culturii, cercetării, în special cele ce țin de asigurarea dreptului copiilor și tinerilor la educație de calitate își vor regăsi o aplicare largă în practică” a subliniat oficialul. 

 

Menționăm că Raportul privind evaluarea nevoilor în materie de drepturi sociale în Republica Moldova este realizat  în cadrul  Proiectului Consiliului Europei „Formularea cooperării pentru dezvoltarea drepturilor sociale în Republica Moldova”.