Oficial: Părinții nu vor participa la sărbătorile de sfârșit de an din grădinițe

  • 26/11/2020
  • 0
  • 23 Vizualizări

La sărbătorile de sfârșit de an, organizate în instituțiile preșcolare nu vor putea participa părinții. Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, că procesul de pregătire a sărbătorilor de sfârșit de an și serbarea în sine reprezintă aspecte ale procesului educațional care se desfășoară în grădinițe.

,,Pentru prevenirea infecției de coronavirus, la aceste serbări școlare nu vor participa părinții”, a declarat Angela Cutasevici.

În același timp, oficialul a informat că doar 50 de grădinițe din municipiul Chișinău pot asigura prezența zilnică a copiilor în instituție.

“Doar 50 de instituții preșcolare pot asigura respectarea normei de patru metrii pătrați pentru fiecare copil, ca măsură de siguranță pentru sănătate. Celelalte instituții au spațiu mai mic, din acest motiv au modele de funcționare diferit.

Toate aceste modele sunt coordinate cu Direcția Generală Tineret Educație și Sport”, a specificat Angela Cutasevici.

Viceprimarul a menționat că, săptămâna trecută, în instituțiile școlare primare și secundare din Capitală s-au înregistrat 67 de cazuri noi de COVID-19.

sursa: www.moldpres.md