Acțiunile întreprinse în domeniul educației în perioada pandemiei virusului COVID-19 – discutate de miniștrii educației statelor membre ale Procesului de Cooperare pentru țările din Europa de Sud-Vest

  • 16/11/2020
  • 0
  • 29 Vizualizări
Situația pandemică a destabilizat procesul educațional din Republica Moldova, afectând atât elevii cât și profesorii din toată țara. Lecțiile online au devenit o provocare pentru toți. În acest sens, o echipă de tineri olimpici din Liceul Teoretic „Orizont” filiala Durlești a înființat proiectul „Momentum”, menit să ajute elevii să facă față obiectelor reale.

Proiectul este destinat persoanelor care:

# Întâmpină dificultăți în însușirea unor teme din curriculumul școlar;

# Doresc să cunoască mai bine domeniile de știință;

# Se pregătesc să susțină Bacalaureatul în viitorul apropiat;

# Doresc să înțeleagă dacă științele exacte sunt ceva pe placul lor.

Dacă te-ai regăsit în cele menționate mai sus, atunci ești invitat invităm la lecțiile online „Momentum” organizate de elevi pentru elevi. În cadrul lecțiilor tinerii profesorii vor petrece timpul productiv împreună cu alți tineri pasionați de științele exacte.

Procesul educațional va avea loc în format online: Elevii acordă întrebări, iar profesorii (care tot sunt elevi) vor încerca să le răspundă cât mai clar pe înțelesul tuturor. Elevii vor putea participa împreună pentru a găsi răspunsuri la întrebările acordate de toți cei care vor fi prezenți la eveniment. Uneori tinerii profesori vor aborda teme interesante care nu se predau la școală, făcând evenimentul și mai interesant.

În urma evenimentului:

# Vei obține cunoștințe noi și răspunsuri la toate întrebările din domeniul științific;

# Vei face cunoștință cu tineri care împart aceleași interese în domeniile exacte;

# Vei realiza ce domenii iți plac cel mai mult să le studiezi;

# Vei face parte dintr-o comunitate de tineri care au ca scop principal dezvoltarea continuă a cunoștințelor in domeniile științifice.

Obiectivul principal al proiectului „Momentum” este de a susține și îndruma elevii care doresc să descopere lumea științelor exacte, formând în același timp o comunitate unită.

Lecțiile au loc în fiecare sâmbătă începând cu ora 10.00 pana la ora 13.00.

În calitate de participanți sunt aștepați atât elevii claselor 6-12, cât și studenții!

Pentru participare, puteți completa acest formular.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook a proiectului „Momentum”.