Acțiunile întreprinse în domeniul educației în perioada pandemiei virusului COVID-19 – discutate de miniștrii educației statelor membre ale Procesului de Cooperare pentru țările din Europa de Sud-Vest

  • 16/11/2020
  • 0
  • 27 Vizualizări

Secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu, a participat la reuniunea miniștrilor educației statelor membre ale Procesului de Cooperare pentru țările din Europa de Sud-Vest (SEECP).

În cadrul Reuniunii au fost puse în discuție subiecte ce țin de acțiunile întreprinse în domeniul educației în perioada pandemiei COVID-19. 

În cadrul evenimentului secretarul de stat în domeniul Educației Natalia Grîu a vorbit despre principalele provocări pe care le tranzitează sistemul educațional din Republica Moldova în această perioadă, dar și despre măsurile pe care le-a întreprins Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru a depăși aceste provocări: asigurarea cu tehnică de calcul și internet a elevilor și cadrelor didactice, organizarea cursurilor de formare profesională privind implementarea tehnologiilor informaționale în educație, elaborarea documentelor normative privind relansarea procesului educațional în siguranță în noul an de studii etc.

Oficialul a menționat că, în condițiile actuale, schimbul de experiență trebuie să continue, astfel încât bunele practici din alte țări să fie împărtășite la nivel internațional.

Menționăm că reuniunea miniștrilor educației SEECP a fost organizată de Ministerul Educației al Republicii Turcia, care deține președinția la această organizație internațională regională.