Au început filmările pentru lecțiile video din cadrul etapei a II-a a proiectului Educație Online

  • 13/08/2020
  • 0
  • 40 Vizualizări

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban  au discutat astăzi, 12 august, cu autorii de lecții video implicați în realizarea etapei a II-a a proiectului Educație Online, care are ca scop suplinirea bibliotecii digitale educatieonline.md cu resurse digitale tip RED: lecții video și activități interactive.

Oficialii au vizitat sălile de curs din incinta Universității Tehnice a Moldovei, unde sunt filmate la moment lecțiile video.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit tuturor profesorilor implicați în acest proiect pentru profesionalism și dedicație și pentru faptul că împărtășesc din experiența lor și contribuie la crearea acestor lecții video. „Educatieonline.md s-a anunțat din start a fi, dar și rămâne în continuare un proiect ambițios, de amploare și cu un impact valoros.Memorandumul încheiat între Primăria or. Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării ne-a obligat și ne-a responsabilizat să susținem educația, să oferim elevilor, părinților și cadrelor didactice un suport didactic, o bibliotecă de tip nou, cu funcție de depozitare interdisciplinară a resurselor electronice în domeniul educației, o bibliotecă  modernă, care include resursele multimedia închise și deschise”, a subliniat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a dat asigurări cadrelor didactice că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Primăria mun. Chișinău va identifica mijloace financiare pentru a-i remunera pentru serviciile oferite în cadrul proiectului.

Menționăm că Proiectul „Educație Online” este o inițiativă a Primăriei Municipiului Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, creat cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea Edu Tolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

În prima etapă, Biblioteca digitală include aproximativ 2.500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, la toate disciplinele, inclusiv profil real/profil umanist (pentru învățământul general).