A fost simplificată procedura de efectuare a examenelor profilactice pentru admiterea în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial

  • 15/08/2020
  • 0
  • 70 Vizualizări

Conform p.3 al Ordinului MSMPS nr.703 din 31 iulie 2020, examenele profilactice ale copiilor pentru admiterea în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial vor fi efectuate prin examinarea riguroasă a copiilor de către medicul de familie, în vederea depistării abaterilor de la dezvoltarea normală sau diverselor maladii.

În cazul copiilor sănătoși, medicul de familie eliberează extrasul F-027, care să conțină informații despre starea sănătății copilului, calendarul de vaccinare, lipsa contactului cu bolnavii infecțioși și recomandări privind particularități de regim.

În cazul copiilor cu suspecții la careva patologii sau care se află la evidență cu maladii cronice – urmează să fie elaborat un plan individualizat de consultații, investigații și tratament.

Reiterăm, că ordinul se referă la examenle profilactice pentru ADMITEREA în instituțiile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial.

Și MSMPS a emis un comunicat, prin care a precizat că certificatele medicale (F-027) se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi

Ordinul integral îl găsiți aici.