În perioada 21 mai-19 iulie, circa 9 900 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I au fost depuse online, pe platforma „escoala.chisinau.md”. Autoritățile din Chișinău anunță că acest număr constituie cu 1 000 de solicitări mai mult decât numărul planificat.

Conform unui comunicat de presă emis de primărie, serviciile municipale de profil analizează situația creată în vederea identificării soluțiilor pentru a acoperi toate cererile depuse.

Viceprimara de ramură, Angela Cutasevici, a calificat situația de suprasolicitare pentru înscrierea în clasa I drept ceva neașteptat, în condițiile când municipalitatea are planificate 8 913 locuri în 329 de clase. Responsabilii de la Direcţia educaţie tineret şi sport vor identifica soluţii, astfel ca toţi copiii de vârstă școlară să fie incluși din procesul educaţional. În caz de necesitate, vor fi deschise clase noi.

În aceleași timp, până în data de 28 august, continuă etapa a doua de depunere a cererilor pentru școlarizarea copiilor de șapte ani.

Amintim că pe platforma „egradinita.md” continuă înscrierea copiilor în instituțiile preșcolare. De la începutul anului 2020, pe platformă au fost depuse 4 306 cereri în acest scop. Totodată, din 10 august, va începe etapa a doua de depunere a actelor pentru înscrierea elevilor în clasa a X-a, pe platforma „escoala.chisinau.md” sau de pe „educatieonline.md”.