Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține cea de a III-a ediție a Proiectului „Voices”

  • 22/07/2020
  • 0
  • 103 Vizualizări

Moldovan National Youth Orchestra în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, UNICEF Moldova; Suedia;Fundația Est-Europeană; Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare; Kaufland Moldova;Energy Moldova, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Rețeaua Centrelor de Tineret din Moldiva și S.R.L. „Vasconi” lansează cel mai ambițios proiect de incluziune socială prin muzică din Republica Moldova. 

Astfel, din data de 30 iulie ia start concursul național Voices, în cadrul căruia vor fi parcurși peste 8000 kilometri pentru a întâlni zeci de copii cu vârstele cuprinse între 10 și 16 ani, dintre care vor fi selectați 101. Acești tineri vor susține 5 concerte alături de Moldovan National Youth Orchestra în perioada 2020-2021, urmând ca familia Voices să enumere peste 200 de beneficiari.

Copiii din toată țara, pasionați de muzică, sunt încurajați să participe la selecție.În perioada 30 iulie – 15 august echipa Voices va ajunge în 19 locații, acoperind toate raioanele din Republica Moldova, inclusiv Găgăuzia. Pentru raioanele din stânga Nistrului vor fi organizate audieri în toamna acestui an. 

În data de 30 iulie vor fi organizate audițiile pentru candidații raioanelor Călărași și Ungheni, iar următoarele audieri vor avea loc după cum urmează: 31 iulie – raioanele Nisporeni și Strășeni; 1 august – Cimișlia și Leova; 2 august – Rezina și Șoldănești; 3 august – Ștefan Vodă și Căușeni; 4 august – Briceni și Ocnița; 5 august – Criuleni și Dubăsari; 6 august – Cantemir și Cahul; 7 august – UTA Găgăuzia și Taraclia; 8 august – Sîngerei și Bălți; 9 august – Ialoveni și Anenii Noi; 10 august – Glodeni și Fălești; 11 august Telenești și Orhei; 12 august – Florești și Soroca; 13 august – Rîșcani și Drochia; 14 august – Dondușeni și Edineț, iar pe 15 august vor fi organizate audieri pentru candidații din municipiul Chișinău.

Menționam că pe parcursul desfășurării procesului de selecție Echipa Voices va respecta toate regulile de siguranță recomandate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Organizația Mondială a Sănătății, în contextul COVID-19.

Cei 101 copii selectați vor beneficia de un campus complex în luna noiembrie, fiind ghidați de cei mai buni experți pentru a-și dezvolta abilitățile alături de Moldovan National Youth Orchestra, într-o atmosferă incluzivă, care reflectă diversitatea etnică și socială a țării.

Lansat pentru al II-lea an consecutiv, proiectul de incluziune socială Voices a avut loc pentru prima dată în 2018. În cadrul primei ediții, au fost selectați 20 de tineri, iar la ediția din 2019 au fost aleși 130 de candidați ce reprezintă diversitatea etnică și socială a Moldovei. Activitatea și noutățile din cadrul proiectului pot fi urmărite atât pe pagina de Facebook Voices Moldova, cât și pe pagina Moldovan National Youth Orchestra.

Partenerii media ai evenimentului sunt: GMG Production, Russkoe Radio, Muz FM, Diez.