Organizarea consultărilor publice a Procedurii de constituire a Consiliului Municipal al Elevilor

  • 16/06/2020
  • 0
  • 74 Vizualizări

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău inițiază, începând cu data de 17.06.2020, consultarea publică a Procedurii de constituire a Consiliului Municipal al Elevilor (în cele ce urmează – CME).

Scopul proiectului: Crearea unui organism care va reprezenta vocea elevilor la nivel de instituție și municipiu, participând la procesul decizional. CME va fi partenerul de dialog al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău (DGETS) și a altor structuri și instituții subordonate Primăriei municipiului Chișinău.

Necesitatea elaborării și adoptării Procedurii este motivată de intenția municipalității de a facilita participarea elevilor la procesul decizional. CME va reprezenta necesitățile și interesele tinerilor la nivel de municipiu.

Impactul estimat al Procedurii este de a asigura transparența constituirii CME pe durata fiecărui mandat.

Recomandările și comentariile pe marginea Procedurii, pot fi expediate până pe data de 17.07.2020, dnei Victoria Meriacre, metodist principal, la adresa electronică: cmechisinau@gmail.com sau la numărul de contact 022-201627 sau pe adresa Mitropolit Dosoftei, 99, biroul 21, cu mențiunea „Procedura de constituire a Consiliului Municipal al Elevilor”.

Draft Procedura alegereCME pentru site DGETS (1)