Important! Circulația transportului public municipal pe perioada 15 – 30 iunie 2020

  • 15/06/2020
  • 0
  • 87 Vizualizări

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 15 iunie – 30 iunie, curent, transportul public municipal, troleibuze, autobuze și microbuze, va circula în regim special. De asemenea, se interzice îmbarcarea în unitățile de transport a persoanelor fără măști de protecție.

O decizie în acest sens a fost adoptată astăzi, 14.06.2020, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Măsura a fost luată pentru prevenirea și diminuarea infectării prin COVID-19 pe teritoriul municipiului Chișinău.

Programul de activitate al transportului public din capitală va fi organizat după cum urmează:

–         pentru zilele de lucru, între orele: 05:00 – 10:30, dimineața și între orele:15:30 – 21:30, seara, cu interzicerea îmbarcării a persoanelor fără măști de protecție;

–         pentru zilele de odihnă, transportul va fi sistat.

Se stabilește numărul maxim de îmbarcare în transportul public, după cum urmează: troleibuze și autobuze de capacitate medie și mare (standard): 35-40 persoane; în autobuze și troleibuze de capacitate sporită (articulate): 50-60 persoane; în autobuze de capacitate mică (microbuze): nu mai mult decât numărul de locuri pe scaune.

Carabinierii și/sau angajați ai forțelor armate vor asigura monitorizarea pasagerilor în stațiile de transport public, pentru controlul îmbarcărilor restricționate, conform limitelor stabilite, neadmiterii îmbulzelii, îmbarcării călătorilor fără măști de protecție.

Totodată, Î.M. „Regia Transport Electric”, Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” și administratorii rutelor de microbuze vor asigura personalul liniar cu echipamente de protecție, respectiv, dotarea unităților de transport cu substanțe dezinfectante.