Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Microsoft vor dezvolta un parteneriat strategic în domeniul educației

  • 16/06/2020
  • 0
  • 89 Vizualizări

Dezvoltarea unui parteneriat strategic privind dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor din Republica Moldova și crearea unor medii de învățare moderne pentru îmbunătățirea rezultatelor învățării a fost principalul subiect discutat astăzi, 15 iunie, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov în cadrul unei convorbiri online cu reprezentanții Microsoft: Albena Spasova, David Chiaberashvili și Denis Chiurtu.

 „Utilizarea dispozitivelor multimedia atât de cadrele didactice, cât și de elevi, în desfășurarea procesului educațional este importantă.Astfel,  dotarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul performantă, care să fie capabilă să facă cerințelor curriculare reprezintă o necesitate vitală pentru sistemul educațional din Republica Moldova”, a subliniat ministrul Igor Șarov.

În context, oficialul a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării este plenar angajat într-o serie de acțiuni menite să asigure instituțiile de învățământ general din țară cu tehnică de calcul prin consolidarea parteneriatelor de colaborare atât cu partenerii locali cât și cu cei externi.

La rândul lor, reprezentanții Microsoft au afirmat că organizarea atelierului de lucru cu angajații MECC, Centrului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor în Educație și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare a reprezentat o platformă eficientă de dialog privind implementarea Microsoft Office 365 în educație.

La final, părțile au convenit asupra semnării unui memorandum de colaborare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Microsoft.