Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a inițiat elaborarea „Cadrului de referință al învățământului extrașcolar”

  • 16/06/2020
  • 0
  • 127 Vizualizări

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a inițiat elaborarea „Cadrului de referință al învățământului extrașcolar”, acțiune prevăzută în Planul de Activitate al Guvernului pentru anii 2020-2023.

Astfel, membrii grupului de lucru au întocmit calendarul activităților privind elaborarea „Cadrului de referință al învățământului extrașcolar” și au analizat comparativ învățământul extrașcolar din diferite țări cu cel din Republica Moldova.

 Secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a menționat că elaborarea acestui document reprezintă o noutate pentru Republica Moldova. „De calitatea acestui document depinde restul documentelor pe care Ministerul Educației, Culturii și Cercetării urmează să le realizeze și anume proiectul de curriculum modular pentru învățământul extrașcolar, Regulamentul-tip de funcționare a instituțiilor de învățământ extrașcolar etc.”, a subliniat oficialul.

Menționăm că „Cadrul de referință al învățământului extrașcolar” urmează a fi definitivat de către grupul de lucru în luna septembrie 2020.