În taberele cu sejur de zi organizate de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, copiii vor beneficia de o vacanță de vară în care vor realiza activități specifice vârstei. Astfel la data de 06 iunie 2022 și-a început activitatea tabăra cu sejur de zi „Citius, Altius, Fortius” Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv, care are un program de activitate de luni până vineri, între orele 8:00 și 17:00. În tabără se odihnesc 105 de elevi din instituție, a căror activitate este coordonată de către 7 cadre didactice cu experiență. Copiii din grupele de dans și lupte libere din tabăra de vară ,,Citius, Altius, Fortius”, au participat la lecție deschisă cu tema: ,,Organizarea lucrului turistic în tabăra de vară” desfășurată de către Doctor în Științe ale Educației, lector universitar la Universitatea de Stat, de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova, Grosu Maria. Activitățile propuse și realizate în prima săptămână au avut scopul de a oferi copiilor odihnă activă prin dezvoltarea fizică multilaterală, formarea tendinței de a practica un mod sănătos de viață, cât și a axei valorice personale, de organizare a mediului în armonie cu principiile competențelor creative a valorilor estetice. Reamintim că la sfârșitul lunii mai, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău au lansat Catalogului E-Xtrașcolar cu activitățile gratuite oferite copiilor și tinerilor din Chișinău pentru perioada verii. Catalogul poate fi accesat gratuit, fără logare și parolă, de pe site-ul www.educatieonline.md sau direct la link-ul www.extrascolar.md. Părinții, elevii și tinerii pot găsi activitățile preferate prin intermediul motorului de căutare interactiv, în baza cuvintelor cheie, vârstei, adresei sau tipului de activitate solicitată.

  • 20/06/2022
  • 0
  • 5 Vizualizări

Primăria municipiului Chișinău informează că duminică, 19 iunie 2022, a avut loc cursa de biciclete și trotinete „Velo Road Chișinău”, eveniment organizat în premieră de Centrului Municipal de Tineret.

Primarul General, Ion Ceban, a participat alături de tineri și toți cei pasionați pentru a parcurge străzile orașului pe bicicletă și trotinetă, de la Primărie până la Centrul Municipal de Tineret din sectorul Ciocana.

Primul maraton de acest fel a avut scopul de a redescoperi cele mai frumoase locuri din capitală utilizând bicicleta sau trotineta, iar participanții au fost decorați cu diplome.

La finalul cursei, edilul capitalei a menționat că a acceptat cu plăcere această provocare a tinerilor de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău. „Este o primă încercare în organizarea unui astfel de eveniment care are drept scop promovarea modului sănătos de viață și a mersului activ pe bicicletă”, a precizat Ion Ceban.

În context, municipalitatea va organiza astfel de curse pe biciclete și trotinete lunar, în perioada aprilie-noiembrie, la care sunt invitați toți doritorii. Totodată, Direcția transport public si căi de comunicație va elabora câteva trasee pentru ca acest eveniment să devină unul tradițional.