Peste 3,5 tone de soluții dezinfectante și 100 de mii de măști medicinale vor ajunge în instituţiile de învățământ din țară cu suportul Societății Filantropice United Medical Forces „PRO HUMANITATE” din Germania

  • 13/10/2020
  • 0
  • 64 Vizualizări

Rezultatele proiectelor desfășurate de Societatea Filantropică United Medical Forces „PRO HUMANITATE” din Germaniaîn Republica Moldova a fost principalul subiect discutat astăzi, 12 octombrie, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei întrevederi cu Maria Luchian, coordonator proiecte Europa de Est al MFOR BUNDESVERBAND „PRO HUMANITATE”.

 

Ministrul Igor Șarov a apreciat suportul acordat de societatea filantropică elevilor din familiile social-vulnerabile prin donația unui lot de produse de birotică (materiale școlare, caiete, caiete de desen, carnețele de notițe), în sumă totală de 362342,16 lei, în primăvara acestui an. În context, oficialul a vorbit despre necesitățile instituțiilor de învățământ determinate de pandemia virusului COVID-19 și anume: asigurarea cu soluții dezinfectante; măști de protecție; tehnică de calcul etc.

 

Prin urmare, Maria Luchian a menționat că MFOR BUNDESVERBAND „PRO HUMANITATE” va achiziționat peste 3,5 tone de soluții dezinfectante pentru instituțiile de învățământ din țară și 100 de mii de măști medicinale pentru profesorii aflați la vârsta de pensionare și persoanele în etate.

 

De asemenea, Maria Luchian a afirmat că „PRO HUMANITATE” intenționează să aloce suma de 100 mii de euro pentru renovarea blocurilor sanitare în căminele instituțiilor de învățământ profesional tehnic.

 

Ministrul Igor Șarov a subliniat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va pune la dispoziția societății filantropice toate datele necesare astfel încât să fie asigurată transparența donațiilor.

 

Menționăm că Societatea Filantropică United Medical Forces „PRO HUMANITATE” a fost fondată în anul 1993, cu scopul de a acorda suport umanitar necesar, inclusiv în situații excepționale, persoanelor care în virtutea împrejurărilor s-au pomenit în dificultate.  În Republica Moldova aceasta a susținut renovarea mai multor instituții de învățământ, instituții medicale și centre sociale. Au fost dotate cu mobilier școlar mai multe instituții de învățământ din localitățile rurale etc.