Campania de promovare a imaginii cadrului didactic cu genericul: „Profesorul – amprentă a eternității”

  • 30/09/2020
  • 0
  • 103 Vizualizări

Sistemul educațional trebuie să se bazeze pe principii de calitate. Rolul cadrului didactic este să ghideze, să motiveze dar și să împartă dragoste, să-l ajute pe fiecare elev/copil să fie mai bun decât este.

Problematica devalorizării imaginii și a statutului cadrului didactic este una recunoscută la nivel național și internațional. Sensibilizarea opiniei publice și promovarea imaginii profesorului este una dintre soluțiile de îmbunătățire a sistemului educațional municipal.

Pentru a transforma profesia didactică într-o opțiune de carieră atractivă, DGETS propune îmbunătățirea imaginii și a statutului cadrului didactic printr-o campanie de conștientizare publică, accentuând importanța profesorului ca model de personalitate.

Astfel, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău lansează  Campania de promovare a cadrului didactic cu genericul: „Profesorul – amprentă a eternității”, ce vine să-i pună în lumină bună pe cei care vor să fie o mână de ajutor pentru discipolii lor.

În acest sens, DGETS vine cu un apel către toți actanții educaționali să facă publice istoriile de succes a profesorilor, care prin activitatea lor asiduă au un impact pozitiv atât pentru viitoarea generație, cât și pentru dezvoltarea personală a fiecărui elev.

Drept acțiune de bază, se propune a fi promovarea de slide-uri cu istoriile de succes a profesorilor pe paginile oficiale ale instituțiilor de învățământ, precum și prin expedierea acestora la adresa electronică: irc.chisinău@gmail.com

Totodată, DGETS atenționează asupra obligativității respectării prevederilor Legii nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal.