Municipalitatea va analiza posibilitatea reluării procesului educațional din capitală în condiții de activitate obișnuită

  • 21/09/2020
  • 0
  • 56 Vizualizări

Primăria municipiulu Chișinău va analiza posibilitatea reluării procesului educational în instituțiile de învățământ municipal în condiții de activitate obișnuită. Cu o solicitare în acest sens a venit primarul general, Ion Ceban, către viceprimarul de ramură, Agela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

Ion Ceban a ținut să precizeze că în adresa municipalității parvin solicitări de clarificare a situației privind reluarea procesului obișnuit de activitate în școli și grădinițe. „Cererea mea vine în contextul în care noi impunem în instituţiile de învăţământ respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu Covid – 19, în timp ce în zonele de agrement, localuri publice şi în transportul public aglomeraţia e la ea acasă, iar oamenii parcă nici nu au auzit despre coronavirus şi distanţă socială”, a declarant Ion Ceban.

Conform datelor acumulate în cele 147 de instituții de învățământ primar şi secundar, se atestă următoarea situație: elevi bolnavi – 106; elevi în autoizolare – 1669; cadre didactice – 74; autoizolare – 43; cadre nedidactice – 20; autoizolare – 11. Totodată, în regim de carantină se află 48 clase din 23 de instituții.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a adresat un apel părinților care au copii instituționalizați în școlile și grădinițele din capitală, pentru a respecta măsurile luate de instituțiile educaționale privind prevenirea și stoparea răspândirii virusului COVID-19.