Comunicat de presă cu privire la distribuirea donațiilor UNICEF

  • 10/09/2020
  • 0
  • 132 Vizualizări

Începând cu 25 august 2020, toate instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău au primit dezinfectanți și materiale de igienă oferite de UNICEF cu sprijinul financiar din partea USAID.

Astfel peste 4.641 de litri de săpun lichid, 103.140 de bucăți de săpun solid și peste 4.640 de litri de dezinfectant lichid pentru mâini au fost livrate școlilor și grădinițelor din municipiu. În total, 331 de instituții de învățământ general din municipiu, au recepționat produsele de dezinfectare și igienă. Prin urmare, în toate entitățile educaționale din municipiu, care includ circa 130.000 elevi/copii, au fost distribuite produsele de igienă de primă necesitate și dezinfectanți.

Menționăm că, donația face parte din Programul de prevenire și răspuns la COVID-19, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională (USAID) și implementat de UNICEF Moldova. Proiectul fiind parte componentă a asistenței de 2,2 milioane USD oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în Moldova.

În context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău își exprimă înalta gratitudine MECC și UNICEF pentru suportul oferit instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, prin asigurarea cu dezinfectanți și produse de igienă atât de necesare la momentul actual.

Atașăm lista instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău beneficiare de donațiile UNICEF.

Lista instituțiilor din municipiul Chișinău beneficiare de donațiile UNICEF