Mesaj pentru elevi și părinți

  • 27/08/2020
  • 0
  • 94 Vizualizări

În contextul situației de pandemie și a gradului înalt de pericol a infectării cu Covid-19, sistemul educațional, la fel ca și alte domenii, a fost nevoit să se adapteze la realitățile zilei de astăzi, să găsească soluții și compromisuri prin care să ofere elevilor, părinților și profesorilor accesul la o educație sigură și calitativă.

Anul de învățământ 2020-2021 va fi unul diferit. Elevii, părinții, profesorii și managerii instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, dar și din toată țara, vor fi îndemnați să dea dovadă de maximă responsabilitate, privind siguranța și sănătatea proprie, dar și a celor din jur. În drum spre școală, în clasă, în cantină și în curtea școlii, măsurile de protecție și igienă vor fi respectate cu mare atenție și grijă de către toți, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

În urma condițiilor impuse de situația epidemiologică, prin decizia de redeschidere a școlilor, începând cu 1 septembrie 2020, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, în Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020, a aprobat „Instrucțiunea privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al Covid-19”.

La rândul său, la 22 august 2020, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a transpus și a aprobat Hotărârea nr. 17, având la bază același document de instrucțiuni și măsuri.

Documentul prevede aplicarea măsurilor de protecție, atât de către directorii și angajații instituțiilor, privind pregătirea și dezinfectarea școlilor, cât și reguli de protecție și igienă, care trebuie urmate de către elevi și părinți, în drumul spre școală, dar și pe teritoriul instituției de învățământ.

Mesaj pentru elevi și părinți_Anul școlar 2020-2021_Primaria mun CHISINAU