Evaluarea nivelului de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii în condițiile epidemiologice de COVID-19

  • 25/08/2020
  • 0
  • 117 Vizualizări

Conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică s-au întrunit astăzi în cadrul unei ședințe de lucru, pentru a discuta  despre măsurile care sunt întreprinse la nivel național în contextul reluării procesului educațional, începând cu 1 septembrie.

În cadrul discuțiilor, directorul ANSP, Nicolae Furtună a prezentat situația actuală privind nivelul de pregătire al instituțiilor preșcolare și școlare pentru noul an de învățământ și a venit cu recomandări privind problemele existente.

Viorica Dumbrăveanu a menționat importanța respectării tuturor măsurilor aprobate în contextul situației epidemiologice, instruirea personalului auxiliar și medical,  asigurarea cu produse de igienă, de aceste măsuri depinde foarte mult sănătatea copiilor.

Ministrul MECC, Igor Șarov a declarat că urmează să fie definitivate și aprobate Ghidurile pentru elevi, părinți, profesori,  astfel încât, fiecare să fie informat despre regulile care necesită a fi respectate începând cu 1 septembrie.

De asemenea, astăzi va fi aprobată instrucțiunea privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal în contextul  situației epidemiologice privind COVID – 19