Nicio instituție din Moldova nu a ales învățământul online

  • 21/08/2020
  • 0
  • 75 Vizualizări

769 de instituții au ales prezența plenară în sălile de clasă. 119 instituții au optat pentru învățarea pe schimburi. Și mai puține instituții au pledat pentru  modelul combinat de studii: câteva zile acasă, câteva la școală sau ca  50 % dintre elevi să se afle la școală și 50 % – să participe la ore online, de acasă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit ministrului, 976 de instituții nu întâmpina probleme de ordin tehnic pentru implementarea modelului selectat, iar 305 vor avea nevoie de resurse financiare suplimentare. În urma selectării unui sau altui model, peste trei mii de cadre didactice vor avea o normă didactică de peste 27 de ore pe săptămână.

Ministrul susține că principiile în baza cărora vor fi redeschise instituțiile de învățământ sunt: sănătatea și siguranța, dezvoltarea unei culturi de încredere și respect, informarea corectă și permanentă.

Elevii și cadrele didactice vor fi supuși zilnic triajului matinal. Instituțiile de învățământ vor fi dotate cu dezinfectanți.

Ministrul Igor Șarov a mai spus că în anul 2020 vor fi reeditate 50 de titluri de manuale școlare. Abecedarul și Bucvari pentru clasele I vor fi distribuite în instituțiile de învățământ din țară până la 1 septembrie. Variantele PDF ale manualelor reeditate vor fi plasate pe site-ul Centrului Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educației și vor putea fi accesate sau descărcate de cadre didactice, elevi și părinți.