Precizări oficiale: Fără certificate medicale la început de an școlar

  • 17/08/2020
  • 0
  • 72 Vizualizări

Nu este necesar examenul medical și prezentarea certificatului F-027 pentru toți copiii și elevii, odată cu începerea procesului educațional de la 1 septembrie 2020.

Certificatele medicale (F-027) se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi.

O precizare în acest sens a fost făcută de Ministerul Sănătății, transmite Știri.md.

Astfel, instituția menționează că ordinul din 31.08. 2020 „Cu privire la examinările medicale profilactice a copiilor pentru admitere în instituţiile de învățământ preşcolar primar şi gimnazial, inclusiv periodice, în condiţiile pandemiei cu infecția cu coronavirus de tip nou (COVID-19)” se referă la 2 tipuri de examene medicale:

1. Pentru admiterea (înmatricularea copiilor în instituțiile de învățământ, înmatricularea pentru frecventarea grădiniței, înmatricularea în clasa întâi sau în cazul când este schimbată școala), până  la data de 20.08.2020. În cazuri argumentate,  perioada de efectuare a examenului medical poate fi prelungită.

2. Pentru controlul profilactic periodic a copiilor sănătoși la vârste standarde, care se efectuează programat pe parcursul anului.

Totodată, Ministerul Sănătății subliniază că scopul aprobării ordinului este de a simplifica procedura efectuării examinărilor medicale profilactice menționate la copii, inclusiv excluderii supraaglomerării în cadrul instituțiilor medicale.