Ceban anunță despre cum vor activa grădinițele în contextul COVID-19

  • 17/08/2020
  • 0
  • 71 Vizualizări

În scopul reluării activităţii instituţiilor educaţionale din Capitală, în contextul pandemiei COVID-19, Primăria municipiului Chişinău a întreprins mai multe acţiuni.

Astfel, potrivit lui Ion Ceban, au fost aprobate şi expediate directorilor de grădiniţe, reglementările cadru speciale de punere în aplicare a instrucţiunilor privind pregătirea pentru redeschidere şi reluarea activităţii instituţiilor de educaţie timpurie, transmite Știri.md.

“În această săptămână vor fi distribuite prin grădiniţe pliante informaţionale pentru cadrele didactice şi părinţi. Copiii se vor afla la grădiniţă 7 ore pe zi şi vor fi alimentaţi de 4 ori pe zi. Urmează ca fiecare grădiniţă să elaboreze orarul de venire-plecare a copiilor. Începând de astăzi, vor fi desfăşurate instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor”, a menționat edilul.

Totodată, până în data de 20 august, curent, școlile/liceele trebuie să facă public graficul și modelul, după care vor activa, din cele 7 prezentate de Ministerul Educație.

Peste 90.000 de elevi avem înregistrați în sistemul educațional din municipiul Chișinău, în cele 148 de instituţii de învăţământ primar şi secundar.

Astfel, pentru cele 126 grădinițe din orașul Chișinău, suplimentar au fost alocate peste 6 milioane de lei, iar pentru cele 148 școli și licee, peste 8 milioane de lei, bani prevăzuţi pentru procurarea echipamentelor de protecţie şi a dezinfectanților.

“Vom asigura toate condiţiile necesare, pentru ca la 1 septembrie copiii să revină la instituțiile educaționale. De acţiunile noastre comune depinde cum vor derula lucrurile în acest sens”, a conchis Ceban.