Specificul pregătirii instituțiilor de învățământ general din mun. Chișinău pentru începutul noului an școlar – discutat în cadrul unei ședințe de lucru

  • 28/07/2020
  • 0
  • 35 Vizualizări

Pregătirea instituțiilor de învățământ general din mun. Chișinău pentru începutul noului an școlar; organizarea procesului de alimentație a elevilor; stabilirea orarului lecțiilor; organizarea și reamenajarea spațiilor de învățare; specificul organizării procesului educațional în instituțiile cu profil arte și sport – acestea și alte subiecte au fost discutate astăzi, 27 iulie, de către reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Primăriei mun. Chișinău, Direcției Generale Educației, Tineret și Sport din mun. Chișinău și managerii instituțiilor de învățământ din capitală, în cadrul unei ședințe de lucru.

 

Ministrul Igor Șarov a subliniat că doar datorită unei colaborări eficiente și a unui dialog continuu vom reuși să organizăm procesul educațional în anul de studii 2020-2021. „Modelele prezentate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării necesită a fi adaptate, reieșind, din specificul fiecărei instituții de învățământ general în parte cu accent prioritar pe asigurarea sănătății atât a elevilor cât, și a cadrelor didactice și implementarea curriculumului național”, a subliniat oficialul.

 

În context, managerii instituțiilor de învățământ au vorbit despre provocările cu care se confruntă în procesul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar și anume: numărul mare de elevi în clasă, existența spațiilor mici ale unor săli de clasă, asigurarea transportării elevilor din afara districtului etc.

 

Menționăm că, la moment, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării întreprind mai multe vizite de lucru în cadrul instituțiilor de învățământ din țară pentru a consulta opinia comunității educaționale și a facilita pregătirea instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii 2020-2021.