Reţeaua Centrelor de Tineret din ţară va beneficia de echipamente de protecție împotriva virusului COVID-19

  • 28/07/2020
  • 0
  • 68 Vizualizări

Reţeaua Centrelor de Tineret din ţară va beneficia de echipamente de protecție împotriva virusului COVID-19. Astfel, toate cele 44 de centre de tineret, 22 raionale și 22 locale,  vor beneficia de termometre infraroșu,  măști reutilizabile, șervețele umede antibacteriene, săpun lichid și dezinfectant.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a avut o întrevedere cu reprezentantul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, Nigina Abaszadeh. Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat: activitățile derulate în cadrul Fondului Comun pentru dezvoltarea centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor, în contextul virusului COVID-19.

De asemenea, oficialii au discutat despre consolidarea rolului sistemului educațional general și profesional tehnic în prevenirea comportamentelor riscante la tineri și promovarea unui mod sănătos de viață dar și despre inițierea procesului de evaluare a Strategii Naționale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020.

Programul de asistență psihologică „Aleg să mă simt bine” și-a propus să ajute elevii și tinerii să-și protejeze sănătatea mintală și emoțională pe perioada pandemiei.

Acțiunea are loc în cadrul Fondului Comun pentru dezvoltarea centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice în rândul tinerilor al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!