Pregătirea instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar – prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

  • 23/07/2020
  • 0
  • 66 Vizualizări

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a vizitat astăzi, 22 iulie, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” și Liceul Teoretic „Ion Creangă” din mun. Chișinău. Oficialul a discutat cu reprezentanții  administrației instituțiilor de învățământ despre etapa pregătirilor școlilor pentru începutul noului an de studii 2020-2021. 

Ministrul Igor Șarov a afirmat că noul an școlar va începe la 1 septembrie 2020, conform Planului-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal anul de studii 2020-2021. „Școala va începe în maximă atenție și în siguranță. Împreună și fără frică, cu accent deosebit pe asigurarea sănătății cadrelor didactice și a elevilor. Vor trebui organizate spațiile și rearanjate cele existente pentru păstrarea distanței fizice între elevi”, a subliniat oficialul.

Totodată, ministrul Igor Șarov a încurajat echipele manageriale să creeze spații sigure pentru desfășurarea unui proces educațional axat pe diversitatea și individualitatea elevilor cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție, în contextul pandemiei COVID-19. 

Reprezentanții administrației instituțiilor de învățământ au menționat că urmează să procure echipamente de protecție și dezinfectanți, să reorganizeze spațiile școlare, să creeze condiții necesare de desfășurare a lecțiilor cu păstrarea distanței, să reamenajeze intrările-ieșirile astfel încât să fie asigurată evitarea răspândirii virusului COVID-19.

Menționăm că reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării efectuează mai multe vizite de lucru și în raioanele țării pentru consultarea organizării eficiente a pregătirii instituțiilor de învățământ pentru noul an școlar.