Continuă înscrierea copiilor de 7 ani la școală, pentru etapa a II-a

  • 22/07/2020
  • 0
  • 118 Vizualizări

Primăria municipiului Chișinău informează că circa 9900 de cereri pentru înscrierea copiilor în clasa I, au fost depuse online, pe platforma „escoala.chisinau.md”, în perioada: 21 mai 2020-19 iulie 2020, ceea ce constituie cu 1000 de solicitări mai mult decât numărul planificat. Astfel, serviciile municipale de profil analizează situația creată, în vederea identificării soluțiilor pentru a acoperi toate cererile depuse.

Subiectul a fost discutat luni, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, a calificat situația de suprasolicitare pentru înscrierea în clasa I drept ceva neașteptat, în condițiile când municipalitatea are planificate 8913 locuri în 329 de clase. Responsabilii de la Direcţia educaţie tineret şi sport vor identifica soluţii, astfel ca toţi copiii de vârstă școlară să fie incluși în procesul educaţional. În caz de necesitate, vor fi deschise clase noi.

În aceleași timp, până în data de 28 august, a.c., continuă etapa a II-a de depunere a cererilor pentru școlarizarea copiilor de 7 ani.

Amintim că pe platforma „egradinita.md” continua înscrierea copiilor în instituțiile preșcolare. De la începutul anului 2020, pe platformă au fost depuse 4306 cereri în acest scop. Totodată, din 10 august, a.c., va începe etapa a II-a de depunere a actelor pentru înscrierea elevilor în clasa a X-a, pe platforma „escoala.chisinau.md” sau de pe „educatieonline.md”.

În context, primarul general, Ion Ceban a menționat că toți copiii au dreptul la educație, astfel că autoritățile publice, inclusiv APL Chișinău,  au responsabilitatea de a asigura acest drept și necesitate pentru copiii din municipiu.