În atenția directorilor instituţiilor de învăţământ preşcolar, primar și secundar

  • 02/07/2020
  • 0
  • 105 Vizualizări

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău îndeamnă comunitatea educațională să dea curs iniţiativei Primăriei municipiului Chişinău în scopul nimicirii ambroziei, plantă periculoasă atât pentru culturile agricole, cât şi pentru sănătatea oamenilor cărora le provoacă alergie și care uneori nu poate fi combătută nici cu antibioticele.

În acest sens, atenţionăm toţi directorii instituţiilor de învăţământ preşcolar, primar și secundar din municipiu, care cunosc zone acoperite de această plantă, să apeleze la numărul de telefon, 022 201 601, iar mesajul lor va fi comunicat angajaților de la ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” pentru ca aceştia să întreprindă măsurile necesare în scopul extirpării plantei.

Precizăm, că ambrozia este o plantă, care creşte pe marginea drumurilor, a terenurilor  lăsate pârloagă, prin parcuri, în grădini, printre culturile de cereale, de floarea-soarelui etc. fiind extrem de periculoasă pentru oameni. În perioada verii polenul acestei plante, purtat de vânt provoacă polinoze, astfel fiind unul din factorii agravanţi ai astmului bronşic.

Reamintim, că o singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunțe de polen (20 microni în diametru) și până la 30.000 de semințe, care își păstrează calitățile germinative timp de 40 de ani.