Astăzi, 18 iunie 2020, slujitorii zeiței Clio din Republica Moldova serbează Ziua profesională a Istoricului, aflată în acest an la cea de-a noua ediție

  • 19/06/2020
  • 0
  • 162 Vizualizări

Astăzi, 18 iunie 2020, slujitorii zeiței Clio din Republica Moldova serbează Ziua profesională a Istoricului, aflată în acest an la cea de-a noua ediție.

Instituirea acestei sărbători profesionale, în anul 2011, a reprezentat un act de recunoaștere din partea statului a contribuției comunității istoricilor la complexul proces de reabilitare a adevărului științific, o apreciere a efortului depus la renașterea spirituală a poporului nostru, conștiința civică și identitatea națională a căruia a fost afectată profund de vechiul regim.

Totodată, acest act de oficializare a breslei istoricilor este un gest de încurajare a celor ce nu-și precupețesc puterile pentru revenirea la valorile naționale și de susținere a celor care promovează cu adevărat valorile democratice și cele general – umane.

Stimați colegi, cu prilejul şi prin lumina acestei deosebite sărbători, permiteţi-mi să Vă adresăm urări de sănătate şi prosperitate, ani de viaţă rodnică, ani frumoşi în performanţe. Fie ca numeroşii absolvenţi care şi-au potolit setea de virtuţi din inima Dumneavoastră să moştenească dragostea de muncă, devotamentul, omenia ce Vă caracterizează!

 

Cu profund respect,
Andrei PAVALOI,
Șef adjunct al DGETS