Specificul organizării activității extrașcolare la distanță, în sezonul estival 2020 a fost discutat în cadrul unui seminar republican cu specialiștii din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului

  • 13/06/2020
  • 0
  • 83 Vizualizări

Prezentarea reperelor pentru organizarea activității extrașcolare la distanță în sezonul estival 2020; motivarea copiilor în învățarea la distanță, provocări și soluții; adaptarea strategiilor de predare la distanță conform necesităților copiilor cu CES; spațiu online – un spațiu sigur pentru copil au fost principalele subiecte discutate în cadrul seminarului republican „Specificul organizării activității extrașcolare la distanță în sezonul estival 2020” organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret.

În debutul seminarului online, secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a subliniat necesitatea organizării pe parcursul perioadei estivale a activităților de ocupare a timpului liber a copiilor și tinerilor pentru folosirea utilă şi plăcută a acestuia, care contribuie la dezvoltarea fizică, la descoperirea şi valorificarea intereselor şi pasiunilor, stimulează creativitatea și orientează copilul sau tânărul pentru un stil de viață echilibrat. ,,În acest an, când organizarea timpului liber al copiilor nu este posibilă în instituțiile extrașcolare, trebuie să realizăm ca responsabilitatea noastră este poate și mai mare. Este foarte important să înțelegem că siguranța și sănătatea copiilor stau la baza dezvoltării acestora și doar prin consolidarea eforturile putem asigura condiții sigure și incluzive în pofida contextului pandemic.”, a afirmat secretarul de stat.

„E necesar să valorificăm toate oportunitățile și mijloacele pe care le deținem astfel, încât părinții și copiii să simtă că în această perioadă dificilă ei au tot sprijinul nostru. Prin învățarea și ghidare la distanță, comunicare pe orice cale ar asigura interacțiunea și socializarea copiilor. Să nu exagerăm cu aflarea acestora în fata ecranului gadgeturilor, ci să promovăm și să susținem  necesitatea respectării regimului zilei, alimentației sănătoase, practicarea exercițiilor fizice, multă lectură și nu în ultimul rând jocul în toate formele lui”, a menționat Ludmila Botnaru, șeful Centrului Republican pentru Copii și Tineret.

Totodată în cadrul evenimentului, specialiștii Secției interacțiune comunitară a Direcției ordine publică, din cadrul Inspectoratul General de Poliție au vorbit specialiștilor din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului despre regulile de protecție a sănătății în sezonul estival 2020, în contextul pandemiei virusului COVID-19.