Atestarea cadrelor didactice și de conducere, în regim online, pe agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

  • 03/06/2020
  • 0
  • 313 Vizualizări

Inițierea etapei republicane de atestare a cadrelor didactice și de conducere și organizarea procesului de desfășurare a susținerii publice a rapoartelor de autoevaluare/ lucrărilor metodice/ programelor manageriale și interviului de performanță în regim online  au fost principalele subiecte discutate astăzi, 2 iunie, în cadrul unei ședințe de lucru cu membrii celor 25 de Comisii de atestare pe disciplinele școlare și de profil.

Secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a subliniat că asigurarea unui proces de evaluare bazat pe corectitudine, obiectivitate și meritocrație  în procesul de atestare a cadrelor didactice reprezintă un deziderat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Etapa republicană de atestare a cadrelor didactice și de conducere în regim online se va desfășura în perioada 05 – 30 iunie 2020.

În cadrul sesiunii de atestare din acest an, 941 de cadre didactice și de conducere supuse atestării vor fi invitate de către Comisie la susținerea interviului de performanță pe platforma Skype, conform unui grafic stabilit per persoană. Sesiunile vor fi organizate în intervalul de timp 09:00-13:00 și 14:00-18:00 în cadrul cărora vor fi evaluate  câte 12 cadre didactice și de conducere.

O sesiune suplimentară se va desfășura în luna august pentru cadrele didactice și de conducere care din motive întemeiate nu au avut posibilitatea de a susține în regim online probele prevăzute în procedura de atestare.