Vacanța de vară 2020, altfel! Activitatea taberelor de zi din municipiul Chișinău se vor desfășura online

  • 01/06/2020
  • 0
  • 112 Vizualizări

În acest an, taberele de vară cu sejur de zi vor fi organizate online, de către instituțiile de învățământ extrașcolar din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău. Taberele online vor activa pe tot parcursul lunii iunie, începând cu ziua de mâine, 02 iunie 2020.
Astăzi vă prezentăm  „Centrul orăşenesc al tinerilor naturaliști”…
Este singura tabără de zi din municipiu, ce se axează pe educația ecologică și se numește GREEN GATE, ce înseamnă Poarta Verde. Până în prezent, 140 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 16 s-au înregistrat, iar aceștia vor fi ghidați de către 16 profesori. Zilnic, copiii vor participa la diferite activități. Programul va începe de la ora 10:00 dimineața cu un flash-mob comun pentru toți participanții, iar fiecare copil poate beneficia de trei ateliere pe zi. Timp de două săptămâni elevii vor afla multe interesante despre animalalele sale de companie, cum să ingrijească plante exotice, cum să facă toze frumoase, vor afla ce este un teatru ecologic și cum să gătească gustos în stil eco. Este o tabără altfel. odihna pentru copii se adaptează la pandemie, este o tabără care e axată pe protejarea copilului, pe activități la distanță, toate fiind dinamice, emotive, cognitive și nu în ultimul rând distractive.
Lecţiile virtuale se vor desfăşura în grădina instituţiei, amenajată cu flori, pomi fructiferi și decorativi.
În premieră, tabăra propune și un atelier despre îngrijirea peștilor, întrucât centrul deține un laborator cu circa 45 de specii de pești. În cadrul taberei vor fi lansate laboratoarele de zoologie, de îngrijire a animalelor de companie și respectiv a păsărilor. În context vorbim  despre colecția de papagali, circa 50 la număr. Totul este minuțios  pregătit, pentru a le oferi copiilor o vacanță cât mai frumoasă.
Menționăm, că pe perioada vacanței de vară, 11 instituții de învățământ extrașcolar din municipiu își propun atelierile virtuale pentru copilașii dornici de a cunoaște lucruri noi și inedite, iar accesul pe paginile Taberelor de zi este gratuit.