Organizarea procesului de alimentație a copiilor în instituțiile educaționale din municipiul Chișinău

  • 12/09/2022
  • 0
  • 25 Vizualizări

Primăria Chișinău informează că în 114 instituții de învățământ primar și secundar din municipiu este organizat procesul de alimentație al elevilor, începând din data de 5 septembrie 2022. Totodată, în 14 instituții de profil, copiii primesc hrana la pachet, deoarece în blocurile alimentare se desfășoară lucrări de reparație. Lucrările enunțate vor fi finalizate în termen de maxim 2-3 săptămâni, fiind desfășurate din economiile formate sau din contractele de bază.

Informații în acest sens au fost prezentate de către Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale, educație, tineret și sport (DGETS), în cadrul ședinței operative săptămânale de luni.

Totodată, informăm că în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiu este implementat Meniul-Model, sezonul vară-toamnă, conform contractelor pentru livrarea produselor alimentare încheiate cu agenții economici. De asemenea, în 31 de IET au fost efectuate verificări pe aspectul dat, de către responsabili din cadrul DGEST.

La finele lunii august, a. c., DGETS a făcut un demers pentru majorarea sumei în vederea alimentației corecte în instituțiile de educație timpurie, adresat inclusiv Guvernului, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Finanțelor.

Andrei Pavaloi a precizat că suma de 34,5 lei, prevăzută pentru alimentația zilnică a copiilor din grădinițe, nu asigură în totalitate necesarul pentru un meniu echilibrat al copiilor din cadrul IET.

Procesul de învățământ în noul an de studii 2022-2023, în municipiul Chișinău este organizat în 150 de instituții de învățământ public și privat, fiind școlarizați 99220 de elevi, inclusiv 40936 în clasele primare (I-IV); 43651 de elevi în ciclul gimnazial (clasele V-IX) și 14633 de elevi în clasele gimnaziale (X-XII).