MEC – parte a Orășelului European – promovează valorile Uniunii Europene prin educație

  • 14/05/2022
  • 0
  • 10 Vizualizări

Astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, Ministerul Educației și Cercetării participă la activitățile Orășelului European cu prezentarea mai multor materiale și informații despre proiectele educaționale europene, desfășurate de Uniunea Europeană în Republica Moldova: Erasmus +, eTwinning, Horizon Europa și altele.

 

Ministerul Educației și Cercetării invită elevii, studenții, profesorii, cercetătorii și pe toți cei interesați să participe la activitățile organizate atât la Chișinău, cât și în întreaga țară pentru a se informa din prima sursă despre oportunitățile și beneficiile oferite cetățenilor țării prin proiectele educaționale și de cercetare ale Uniunii Europene.

 

În acest an Ziua Europei este marcată cu genericul ,,Solidaritate pentru pace”, iar activitățile planificate pe parcursul lunii mai vor evidenția cultura și valorile UE, dar și asistența oferită țării noastre prin diferite proiecte și activități.

 

Menționăm faptul că prin Hotărârea Parlamentului nr. 76 din 28 aprilie 2017 a fost instituită celebrarea Zilei Europei în Republica Moldova.