Dotarea grădinițelor din capitală cu materiale didactice

  • 08/01/2022
  • 0
  • 4 Vizualizări

Primăria municipiului Chișinău informează că instituțiile de învățământ preșcolar din capitală vor fi dotate, în anul curent, cu materialele didactice necesare pentru utilizarea în procesul educațional al copiilor.

Astfel, pentru asigurarea educării și dezvoltării multilaterale a copiilor, au fost alocate în premieră din bugetul municipal suma de 5 milioane de lei pentru necesitățile grădinițelor.

E de menționat că pe parcursul anului 2021, cu suportul municipalității, 115 instituții de învățământ preșcolar și general au beneficiat de reparații și lucrări de extindere, după cum urmează:

– Reparaţia capitală a 88 instituții preșcolare;

– Deschiderea a 3 grădinițe noi – 20 grupe cu o capacitate de 400 copii (Lucrările vor fi finalizate în anul 2022);

– Extinderea a 6 școli;

– Redeschiderea a 26 grupe noi în incinta a 14 instituţii de educaţie timpurie funcţionale – reparații capitale și curente pentru redeschiderea a 26 grupe noi și dotarea cu utilaj, mobilier, inventar și echipament;

– Lucrări de reparații și dotare a 10 instituții de învățământ general;

– Instalarea a 79 pavilioane în cadrul grădinițelor de copii din orașul Chișinău;

– Asigurarea implementării Proiectului Eficiența Energetică și Izolarea Termică a instituțiilor publice din mun. Chișinău;

– Reabilitarea pavilioanelor moderne pentru copiii din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău

De asemenea, pentru a satisface numărul mare de solicitări privind asigurarea cu locuri în grădinițe, în ultimii doi ani au fost redeschise 115 grupe cu capacitate de peste 2800 locuri.

În context, Primarul General, Ion Ceban a ținut să mulțumească tuturor celor care își aduc aportul la buna desfășurare a procesului educațional din capitală: manageri de instituții, educatori, bucătari, personalul auxiliar etc. Totodată, edilul a precizat că municipalitatea depune eforturi în continuare pentru a motiva angajații din acest domeniu.