Organizarea consultărilor publice a proiectului de Regulament cu privire la organizarea și funcționarea terenurilor de fotbal cu gazon artificial în instituțiile de învățământ primar și secundar.

  • 13/07/2021
  • 0
  • 0 Vizualizări

Direcția generală educație, tineret și sport anunță organizarea, consultărilor publice a proiectului de Regulament cu privire la organizarea și funcționarea terenurilor de fotbal cu gazon artificial în instituțiile de învățământ primar și secundar.

Scopul proiectului este: întreținerea eficientă a terenurilor sportive cu gazon artificial.

Necesitatea elaborării și adoptării proiectului de decizie este administrarea, utilizarea terenurilor de fotbal cu gazon artificial, implementarea Curriculumului ,,Educație fizică și fotbal” pentru clasele primare și pentru clasele gimnaziale Curriculumul ,,Clase specializate”.

Prevederile de bază ale proiectului sunt normele de organizare și funcționare a terenurilor din instituțiile preuniversitare, întreținerea lor, modalitățile organizării activităților, colectării veniturilor prin prestări de serviciu, obligațiunile persoanelor responsabile de gestionare.

Beneficiarii proiectului de decizie sunt instituțiile de învățământ primar și secundar.

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt susținerea aprobării unui astfel de regulament, prezentarea propunerilor de modificare în caz de necesitate.

Impactul estimat al proiectului de decizie este organizarea și funcționarea terenurilor de fotbal cu gazon artificial.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu legislația în vigoare art.14 alin. (3), art.19 din Legea nr.436/2006 „Privind administrația publică locală”, art.6 alin. (2), lit. b) din Legea nr.136/2016 „Privind statutul municipiului Chișinău”, prevederile corespondente ale legislației comunitare și cu tratatele internaționale la care Republica Moldova este parte.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 22 iulie 2021, pe adresa electronică a dlui Gheorghiu Victor : vgheorghiu@rambler.ru , la numărul de telefon (022) 20-16-07 sau pe adresa Chișinău, str. Mitropolit Dosoftei, 99.

Proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea terenurilor de fotbal cu gazon artificial în instituțiile de învățământ primar și secundar”, nota informativă și alte materiale care au stat la baza elaborării proiectului de decizie sunt disponibile pe pagina web oficială chisinau.md sau la sediul Direcției generale educație, tineret și sport, situat pe adresa: Chișinău, str. Mitropolit Dosoftei, 99, tel. (022) 20-16-07, 022 20-16-01.

Fișiere atașate…Proiect_de_decizie Regulament_organizarea_functionarea_terenurilor_de_fotbal