MECC și UNICEF au discutat despre direcțiile prioritare de colaborare în domeniile educației, tineretului și culturii

  • 04/06/2021
  • 0
  • 26 Vizualizări

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a discutat astăzi, 3 iunie, cu reprezentanții UNICEF Moldova, despre direcțiile prioritare de colaborare în domeniile educației, tineretului și culturii.

Ministrul Lilia Pogolșa a mulțumit pentru suportul constant oferit de UNICEF pe domeniile de competență ale Ministerului și a exprimat speranța că cooperarea de perspectivă va fi una eficientă și rezultativă.

„UNICEF este, cu certitudine, unul dintre cei mai importanți și credibili parteneri de cooperare a MECC în domeniul educației, dar și pe alte dimensiuni, cum ar fi tineret, cultură.  Echipa Ministerului este recunoscătoare pentru multitudinea de proiecte, documente de politici, elaborate în ultima perioada, în special pentru tot suportul acordat pe perioada Pandemiei COVID 19”, a menționat oficialul.

Ministrul Lilia Pogolșa a subliniat că pentru Minister este importantă implicarea și monitorizarea din partea UNICEF a procesului de elaborare și implementare a Strategiei Educație 2030, dar și aplicarea MECC pentru obținerea Grantului de 5 mln $ pentru sectorul Educației de la Parteneriatul Global pentru Educație (PGE).

De asemenea, au fost apreciate proiectele realizate de comun, pentru promovarea educației incluzive și a unei școli prietenoase copilului, asigurarea unei educații de calitate pentru toți copiii, precum li proiectele ce țin de prevenirea în mediul școlar, dar și în afara acestuia a unor fenomene precum violența și bulliyng-ul.

La rândul său reprezentantul de țară UNICEF Moldova Maha Damaj a declarat că discuțiile avute sunt importante pentru a stabili obiectivele ulterioare ale colaborării cu MECC.

În cadrul discuțiilor, oficialii au mai punctat prioritățile colaborării dintre MECC și UNICEF pentru domeniile tineret și cultură.