Suspendarea activităților extrașcolare și transferul orelor în mediul online

  • 16/12/2020
  • 0
  • 40 Vizualizări

Primăria municipiului Chișinău anunță că în scopul intensificării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID – 19, începând de luni, 14 decembrie, curent, în instituțiile de învățământ se suspendă toate activitățile extrașcolare (cercuri și secții sportive). De asemenea, în perioada 21 – 24 decembrie, orele se vor desfășura la distanță conform Planului-cadru pentru clasele din ciclu primar, gimnazial și liceal.

Prevederile se regăsesc în Hotărârea nr. 29 din 12 decembrie 2020, adoptată de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău.

În context, Comisia reiterează faptul că activitățile educaționale cu prilejul sărbătorilor de iarna în școli și grădinițe se vor organiza cu respectarea distanței sociale, cu prezența doar a profesorilor/educatorilor din clasa/grupa respectivă.

Totodată, în instituțiile de învățământ de tip: centre de excelență, colegii, școli profesionale și universități, se interzice organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Primăria municipiului Chișinău reiterează faptul că situația pe teritoriul municipiului prin infecția COVID-19 rămâne în continuare alarmantă, cu o creștere a incidenții cazurilor de îmbolnăviri cu forme grave și foarte grave, fiind menținut gradul de alertă „COD ROȘU”.