Țările Parteneriatului Estic au trasat prioritățile colaborării în domeniile educației, culturii și tineretului

  • 04/12/2020
  • 0
  • 16 Vizualizări

Secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu a participat astăzi, 3 decembrie, la reuniunea Panelului Parteneriatului Estic în domeniul educație, cultură și tineret. Subiectele abordate în cadrul reuniunii vizează perspectivele de dezvoltare ale Parteneriatului Estic și obiectivele Parteneriatului post-2020 privind domeniile educației, culturii și tineretului. 

„Principalele domenii asupra cărora ne-am concentrat și unde avem încă nevoie de sprijinul partenerilor externi ar fi dezvoltarea tehnologiei digitale în procesul de învățare și predare, prin îmbunătățirea competențelor digitale ale cadrelor didactice și a alfabetizării digitale a studenților și dezvoltarea resurselor educaționale digitale”, a declarat Natalia Grîu în intervenția sa în cadrul reuniunii Panelului Parteneriatului Estic în domeniul educației, culturii și tineretului.

În domeniul culturii, prioritățile Parteneriatul Estic sunt creșterea potențialului industriilor culturale din țările membre, încurajarea participării sporite a partenerilor estici la programele de patrimoniu cultural, continuarea programului de cultură al Parteneriatului Estic.

Prioritățile Parteneriatului după 2020 în domeniul de tineret vizează îmbunătățirea rolului Forumului pentru tineret al Parteneriatului estic, a sistemului de burse, implementarea programului New Deal pentru tineret, ș.a.

„Sprijinirea tinerilor este o preocupare cheie și o prioritate. Este important să se investească în dezvoltarea programelor Parteneriatului estic pentru tineret, în special în contextul îmbunătățirii perspectivelor de educație și ocupare a forței de muncă”, a mai subliniat secretarul de stat în domeniul Educației.

Menționăm că reuniunea Panelului Parteneriatului Estic în domeniul educație, cultură și tineret își va încheia lucrările pe 4 decembrie curent.