Ministerul Educației, Culturii și Cercetării susține participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor

  • 01/12/2020
  • 0
  • 57 Vizualizări

Secretarul de stat în domeniul tineret și sport Ivan Gheorghiu a participat la Conferința Națională a Rețelei Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor. Evenimentul a avut ca scop stimularea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, în special în elaborarea bugetelor Autorităților Publice Locale pe componenta tineret.

Secretarul de stat Ivan Gheorghiu a menționat că una din direcțiile prioritare ale Guvernului rămâne a fi participarea tinerilor și crearea de oportunități prin care aceștia să se implice direct în influențarea şi elaborarea politicilor şi serviciilor care îi privesc. „Se conturează o necesitate majoră de a continua dezvoltarea capacității instituționale a structurilor reprezentative ale tinerilor, implicarea activă a tinerilor în viața comunitară, precum și consolidarea parteneriatelor intersectoriale  la nivel local și național care  este o investiție durabilă.” – a subliniat oficialul.

În cadrul conferinței au fost prezentate  rapoartele de activitate ale consiliilor raionale/municipale pentru anul 2020.

Totodată, participanții la discuții au identificat prioritățile și au elaborat Planul de activități pentru anul 2021, în conformitate cu cele 4 direcții ale programului de creare și consolidare a Consiliilor de tineret.

Conferința Națională a Rețelei Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor s-a desfășurat în cadrul Programului de asistență pentru consolidarea și dezvoltarea Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor, implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor.