Medicii din orașul Mannheim și-au împărtășit practicile în lupta cu infecția COVID-19 cu colegii lor de la Chișinău

  • 30/11/2020
  • 0
  • 40 Vizualizări

Primăria Chișinău informează că medicii de la Spitalul Universitar Mannheim (Germania) şi-au împărtăşit experienţa în tratarea pacienților infectați cu COVID-19, cu colegii lor, doctori și manageri de instituţii medicale din Chişinău şi Cernăuţi, în cadrul celui de-al doilea workshop internaţional „Împreună împotriva COVID-19″, desfășurat în format online.

Prezentă la eveniment, viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici,  a salutat oportunitatea cadrelor medicale din capitală de a lua cunoștință de practicile de lucru ale colegilor din Germania, activități oferite de proiectul internaţional, la care a aderat APL Chişinău, împreună cu oraşele înfrăţite, Mannheim şi Cernăuţi.

În context, şeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, a prezentat situaţia actuală din Chişinău şi măsurile întreprinse de autoritățile municipale în luptă cu infecția COVID-19.

David Linse, Directorul Departamentului Afacerilor Internaţionale Europene şi Protocol din Mannheim a informat despre politicile adoptate de autoritățile publice germane, în luptă cu noul virus, dar şi despre măsurile de prevenire a contaminărilor, inclusiv prin obligativitatea purtării măştii faciale în spaţii deschise.

Specialiștii germani au vorbit despre specificul sistemului medical din Mannheim, iar în calitate de experţi au fost invitaţi: Alexandra Heininger, profesor, doctor în medicină, Directorul Hospital Hygiene University Hospital Mannheim și Wolfgang Reindl, profesor, doctor în medicină, Medic principal, Intensive care, University Hospital Mannheim. Totodată, experții au răspuns la întrebările colegilor de la Chișinău și Cernăuți, despre preparatele utilizate, procesul de organizare, protocoale de comunicare şi instrucţiunile de acordare a asistenţei medicale.

În continuare, conform proiectului, Primăria municipiului Chişinău va achiziționa echipamente medicale pentru spitale şi va lansa un program de informare a cetăţenilor, în contextul situaţiei epidemiologice.