Ministrul Lilia Pogolșa a avut o întrevedere cu președintele Federației Sindicale a Educației și Științei Ghenadie Donos

  • 26/11/2020
  • 0
  • 34 Vizualizări

Colaborarea dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Federația Sindicală a Educației și Științei (FSEȘ) a fost principalul subiect discutat astăzi, 25 noiembrie, de către ministrul Lilia Pogolșa, în cadrul unei întrevederi cu președintele FSEȘ Ghenadie Donos și vicepreședintele FSEȘ Nadejda Lavric.

 

Ministrul Lilia Pogolșa a menționat că unul din dezideratele Ministerului Educației, Culturii și Cercetării este îmbunătățirea cadrului normativ, astfel încât angajații din sistemul educațional să beneficieze de condiții prielnice de muncă, iar rolul FSEȘ în acest proces este unul important.

 

La rândul său, președintele FSEȘ Ghenadie Donos a remarcat colaborarea eficientă cu echipa MECC. În context, reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei au vorbit despre principalele provocări cu care se confruntă angajații din sistemul educațional și anume: necesitatea modificării clasei de salarizare pentru cadrele didactice cu studii superioare; întreprinderea unor acțiuni consolidate privind sporirea prestigiului profesiei de pedagog;motivarea tinerilor specialiști de a rămâne în sistem etc.

 

La final, părțile au convenit să continue dialogul și să conlucreze în identificarea soluțiilor pentru redresarea situației din sistemul educațional.