Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură inițiază negocierile colective asupra Acordului adițional cu privire la modificările și completările Convenției colective (ramura cultură)

  • 26/11/2020
  • 0
  • 64 Vizualizări

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a avut astăzi, 25 noiembrie, o întrevedere cu președintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură (FSLC) Nicolae Garaz. Principalul subiect abordat în cadrul discuțiilor a vizat inițierea negocierilor asupra Acordului adițional cu privire la modificările și completările Convenției colective (ramura cultură).

 

Ministrul Lilia Pogolșa a subliniat disponibilitatea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a iniția negocierile colective pentru semnarea Acordului adițional. „Existența unei conlucrări eficiente dintre MECC, Autoritățile Publice Locale de nivelul I și II, și Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură va contribui la identificarea și soluționarea provocărilor cu care se confruntă angajații din domeniul culturii,” – a afirmat oficialul.

 

În context, președintele FSLC Nicolae Garaz a vorbit despre principalele modificări propuse de către reprezentanții Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură pentru a fi incluse în Acordul adițional.

 

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au fost: necesitatea majorării salariului angajaților din domeniul culturii, acordarea îndemnizațiilor unice pentru tinerii specialiști, lipsa cadrelor calificate etc.

 

La final, părțile au convenit să stabilească un dialog permanent și să conlucreze în identificarea soluțiilor pentru provocările din domeniul culturii.