În Moldova, tot mai mulți elevi aleg să își petreacă vacanța altfel. Un grup de tineri a creat și programat roboței în loc să doarmă acasă

  • 06/11/2020
  • 0
  • 38 Vizualizări
Un grup de 16 elevi, ghidați de unul din cei mai trendy și tech profesori, Alex Leahu, au decis ca în vacanța de toamnă 2020, să schimbe felul cum percep distracția și au participat la Tabăra de Toamnă de la Clasa Viitorului. Aceștia au creat roboți și i-au animat prin programarea lor.

Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” (CNIDE) este o platformă de inovații digitale în educație, care își propune regândirea modului în care noile tehnologii transformă procesul de studii.

Alex Leahu este un tânăr profesor de matematică din Moldova care este pasionat de tehnologii. De la începutul carierei sale acesta este îndrăgit de elevi pentru că are o altă abordare, asta i-a permis ca elevii săi să obțină nota de 10 la examenele de Bacalaureat și să fie acum unul din cei mai populari tineri profesori din Chișinău, și nu numai. La Centrul Național de Inovații Digitale în Educație, Alex îmbină pasiunea față de tehnologii cu cea de lucru cu copii și desfășoară activități de instruire.

„Scopul nostru a fost să motivăm elevii să exploreze și utilizând tehnologiile să facem simulări de lecții diferite decât cele cu care sunt obișnuiți deja la școală. După o scurtă introducere și prezentare a echipamentelor de la Centru, pe care le-am utilizat la tabără, am aplicat scenarii de învățare făcând diferite analogii cu viața reală” spune Alex Leahu.