Siguranța copiilor pe Internet, 5 sfaturi pentru părinți

  • 02/11/2020
  • 0
  • 79 Vizualizări

Sfat 1. Explicați copilului că nu trebuie să oferiți informații personale despre dvs. fără permisiunea părintească.

Copilul nu ar trebui să răspândească următoarele informații pe Internet:
• Prenume
• Vârsta
• Numărul de telefon
• Numărul școlii
• Adresa de domiciliu și alte date personale
Asigurați-vă că nu are acces la datele și cardurile dvs. bancare. Învățați copilul să folosească nickname-uri (porecle) atunci când utilizează Internetul. Anonimitatea este bun mod de protecție. Nu postați fotografii ale copilului în rețelele sociale.

Sfat 2. Nu deschideți e-mailuri, fișiere sau pagini web primite de la persoane necunoscute sau care nu inspiră încredere. Învățați-l cum să se confrunte cu o coliziune de materiale suspecte, spuneți că nu are nevoie să facă clic pe link-uri în e-mail-uri primite din surse necunoscute sau să deschidă diverse atașamente.

Sfat 3. Înregistrați copilului propria adresă de e-mail.
Învăța-ți copilul metode de autentificare corecte atunci când lucrați cu poșta. Încercați să obțineți o adresă de e-mail pe serverele de e-mail care utilizează autentificare în două etape (Hotmail.com, Outlook.com, Gmail.com, Mail.ru, Yandex.ru).
Explicați copilului că, dacă este necesar înregistrarea emailului pentru jocuri, este mai bine să utilizați o adresă specială pentru acest scop. Și chiar mai bine — un alias special adresei principale. Este destul de ușor să configurați și să ștergeți pe Hotmail.com sau Outlook.com.
Stăruiți-vă ca copilul dvs. să se înregistreze pe astfel de servere în prezența dvs. și să nu-și indice datele reale.

Sfat 4. Explicați copiilor că nu tot ceea ce văd sau citesc pe Internet este neapărat adevărat.
Învățați-i să vă întrebe dacă se îndoiesc de ce au citit.

Sfat 5. Controlați copiii cu programe special pentru control parental.
Da, desigur, ai încredere în copilul tău. Totuși, rețineți că acesta este încă un copil și, desigur, trebuie să fie verificat. Utilizați programe specializate pentru control parental pentru acest lucru. Astăzi alegerea unui astfel de program este imensă. Puteți utiliza atât programe gratuit cât și cele contra plată.