Aproape toate grădinițele din capitală au fost conectate la agentul termic. Când va fi pornită căldura în școli

  • 26/10/2020
  • 0
  • 106 Vizualizări
124 de grădinițe dintre cele 126 sunt conectate la agentul termic. Anunțul a fost făcut de responsabilii pe educație în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei. În școlile din capitală căldura încă nu a fost conectată.

Doar două grădinițe din capitală nu au fost conectate la agentul termic de stat. Este vorba despre instituția de educație timpurie nr. 79, care urmează să fie redeschisă în curând și grădinița nr. 23 care este conectată la căldură în afara sistemului „Termoelectrica”.

Ținând cont de faptul că elevii sunt în vacanță, în școli căldura nu a fost pornită. Astfel, instituțiile primare și generale de învățământ din Chișinău urmează să fie conectate la agentul termic în zilele de joi-vineri (29-30 octombrie), astfel încât elevii să se întoarcă la școală în clase deja calde.

Reamintim că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020/2021 încă nu a început.

De regulă, conectarea întregului fond locativ la agentul termic are loc atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 °C.