Ministrul Igor Șarov: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare întreprind toate măsurile necesare pentru organizarea în siguranță a sesiunii naționale de examene 2021

  • 24/10/2020
  • 0
  • 32 Vizualizări

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a prezidat astăzi, 23 octombrie, ședința Comisiei Naționale de Examene.

Principalul subiect abordat în cadrul ședinței de lucru a fost aprobarea coordonatorilor grupurilor de lucru pentru elaborarea materialelor de examen, sesiunea 2021.

Ministrul Igor Șarov a subliniat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum si Evaluare întreprind toate măsurile necesare pentru organizarea în siguranță a sesiunii naționale de examene 2021.

“Incertitudinea este cuvântul care caracterizează perioada pe care o trăim, însă experiența pe care am acumulat-o în această perioadă ne face încrezători că anul acesta vom reuși să organizăm sesiunea de examene 2021. Experiența anilor precedenți ne demonstrează faptul că în procesul organizării examenelor naționale avem încadrați profesioniști desăvârșiți”, a afirmat oficialul.

În context, Lilia Ivanov, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare a menționat că pentru elaborarea subiectelor de examen în sesiunea 2021 vor fi constituite 7 grupuri de lucru pentru testarea națională în învățământul primar, 5 grupuri pentru examenele naţionale de absolvire a gimnaziului şi 37 de grupuri pentru examenul naţional de bacalaureat.

Activitatea fiecărui grup de lucru este coordonată de către un coordonator, care este responsabil de varianta finală a testului de examen atât din punct de vedere științific, cât şi al securității informaţiei. Fiecare coordonator semnează angajamentul de asigurare a securităţii materialelor de examen.

Amintim ca Ministerul Educației, Culturii si Cercetării a aprobat orarul examenelor naționale prin ordinul nr. 1067/2020 „Cu privire la examenele de absolvire, anul școlar 2020-2021” care poate fi vizualizat aici:  https://bit.ly/30zLVzh