Înscrierea la grădiniță a copiilor de până la 4 ani, care nu au fost deocamdată instituționalizați

  • 15/10/2020
  • 0
  • 71 Vizualizări

Primăria municipiului Chișinău informează că din 01 noiembrie, a.c, în capitală va începe înscrierea la grădiniță a copiilor de până la 4 ani, care nu au fost deocamdată instituționalizați. Această decizie a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău.

În context, menționăm că, recent, autoritățile locale au decis redeschiderea grupelor pentru copiii cu vârsta de 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar, până la suspendarea activității din cauza situației pandemice provocată de infecția COVID-19.

Amintim că în Chișinău, înscrierea copiilor la grădiniță este organizată în regim online, prin intermediul site-ului „egradinita.md”, iar pagina web poate fi accesată inclusiv de pe portalul „educațieonline.md”.

În cadrul aceleiași ședințe a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău s-a decis asigurarea cu măști de protecție a peste 8500 de elevi care provin din familii social-vulnerabile, din toate instituțiile de învățământ din capitală.

Direcția generală educație, tineret și sport va aloca sursele financiare necesare pentru achiziționarea respectivelor mijloace de protecție. Măștile sunt din material textil și vor putea fi reutilizate. Această măsură a fost luată în contextul introducerii obligativității purtării măștilor de către elevii cu vârstă de la 10 ani, începând din clasa a V-a, în toate instituțiile educaționale din municipiu, inclusiv în timpul lecțiilor.