Cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniile de competență ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării se va intensifica

  • 25/09/2020
  • 0
  • 64 Vizualizări

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Peter Michalko, a efectuat o vizită ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov în care s-a discutat consolidarea cooperării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniile de competență ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și continuarea proiectelor comune aflate în derulare.

 

Alte subiecte ale discuțiilor au vizat: desfășurarea procesului educațional în instituțiile de învățământ, în contextul pandemiei virusului COVID-19; intenția Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a aplica  la Fondul de multiplicare al Parteneriatului Global pentru Educație; reformarea învățământului superior și învățământului profesional tehnic din țara noastră; desfășurarea „Zilelor europene ale patrimoniului”; efectuarea lucrărilor de restaurare la Cetatea Bender și la Circul din Chișinău; protejarea patrimoniului cultural.

 

În context, ministrul Igor Șarov a vorbit despre principalele priorități ale MECC în această perioadă și anume: asigurarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul și acces la internet; aprovizionarea instituțiilor de învățământ cu dezinfectanți; acordarea asistenței psihologice copiilor/elevilor, părinților și cadrelor didactice; dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice în contextul utilizării platformelor de management a învățării și a conținutului în procesul educațional; renovarea blocurilor sanitare din instituțiile de învățământ, în special din mediul rural.

 

La rândul său, E.S. Peter Michalko a apreciat nivelul înalt de cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și a reiterat disponibilitatea Uniunii Europene de a susține Republica Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării prin continuarea proiectelor comune aflate în derulare și inițierea altor acțiuni, care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor din țara noastră.

 

La final, ministrul Igor Șarov l-a invitat pe șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Peter Michalko să participe la evenimentul de încheiere a „Zilelor europene ale patrimoniului”, care va avea loc pe data de 2 octombrie, la Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”.