Alimentația copiilor în școlile din Chișinău a revenit la regimul obișnuit

  • 21/09/2020
  • 0
  • 105 Vizualizări

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi, 21 septembrie 2020, elevii din clasele primare și cele gimnaziale, revin la regimul obișnuit de alimentație, cu prezența la cantină și bucate calde.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, a informat luni, în cadrul ședinței operative, că săptămâna trecută, hrana copiilor a fost organizată în toate instituțiile educaționale din capitală, de care au beneficiat 34500 de elevi. În 62 de școli s-a trecut deja la alimentația obișnuită, în sala de mese (cantină), iar în alte 65 de instituții din ciclul primar și secundar, săptămâna trecută, a fost organizată hrana la pachet.

Potrivit viceprimarului, de luni, vor reveni la alimentația tradițională, organizată în sala de mese și alte unități școlare.

De asemenea, începând cu data de 7 septembrie 2020, în cadrul instituțiilor de educație timpurie, hrana copiilor este asigurată de 4 ori pe zi.

Amintim că autoritățile publice locale sunt preocupate de revizuirea sistemului de alimentație în instituțiile de învățământ municipale, inițial fiind stabilit ca procedurile de achiziții pentru serviciile de profil în grădinițe să fie organizate centralizat, prin intermediul Direcției generale educație, tineret și sport.